bandr

Култура

Култура

Дечињата од градинката „Детска радост“ во посета на Општинската организација на Црвениот крст

Дечињата од Клон 3 во градинката „Детска радост“ денеска ја посетија Општинската организација на Црвениот крст во Струмица. Таму, од срце даруваа детска облека...

Култура

(ФОТОГАЛЕРИЈА) СОУ „ДИМИТАР ВЛАХОВ“-СТРУМИЦА И УЧИЛИШТЕТО „СОЊА МАРИНКОВИЌ“ ОД СРБИЈА СО ЕДНОЧАСОВЕН КОНЦЕРТ ЈА ОДБЕЛЕЖАА ДОЛГОГОДИШНАТА СОРАБОТКА!

По повод долгогодишната соработка помеѓу СОУ „ДИМИТАР ВЛАХОВ“-СТРУМИЦА и земјоделското училиште од Пожарец-Србија „СОЊА МАРИНКОВИЌ“, денеска во спортската сала...

Култура

Каде е и што прави пејачот на детскиот мегахит “Марионка”:Дојдов да ставам тетоважа, па останав во Струмица!

Струмичанецот Васил Гарванлиев нашата публика го запознава на детскиот музички фестивал “Златно славејче” кога ја испеа песната “Марионка” која веднаш потоа...