Perdormire

Култура

Култура

ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ОБЈАВИ ЛИСТА НА ФИРМИ КОИ ЗЕЛЕ ПОМОШ, А НЕ ЈА ДАЛЕ НА ВРАБОТЕНИТЕ – МЕЃУ НИВ И СТРУМИЧКИ ФИРМИ!

Владата ја објави листата на фирми кои зеле државна помош, но на вработените не им исплатиле плати. Дел од фирмите под притисок на јавноста вчера почнале да ги...

Култура

ИНТЕРВЈУ СО ИСТОРИЧАРОТ СТОЈКО СТОЈКОВ: МАКЕДОНСКАТА НАЦИЈА ЌЕ ОПСТАНЕ, А СО ТОА И МАКЕДОНСКАТА НАЦИОНАЛНА ИСТОРИЈА!

По барање на нашите читатели, интервју по втор пат со Стојко Стојков, истакнат член на претседателството на организацијата ОМО Илинден – Пирин, професор...

Култура

ИНТЕРВЈУ СО ПИРИНСКИОТ МАКЕДОНЕЦ ПРОФ. Д-Р СТОЈКО СТОЈКОВ: Македонците и Бугарите – немаат општа или заедничка историја – имаат само заеднички моменти или некои испреплетени процеси во своите истории!

Стојко Стојков на поголем дел од нашите читатели им е познат како истакнат борец за правата на пиринските Македонци во денешна Република Бугарија, а за оние...

Култура

(ВИДЕО) ПРВИОТ МУЗИЧКИ ПРОЕКТ НА „ТУНА БЕНД“ ОД КОЈ ДЕЛ СЕ ТРОЈЦА СТРУМИЧАНИ – ПРЕМИЕРНО ПРЕТСТАВЕН НА ИН ТВ!

“Туна бенд” се нов музички состав кој што се состои од добро одбрани музичари, на чело со виртуозот на дувачки инструменти Тунџај Шавлев. Тие на македонската...

Култура

АГОЛНА ГАРНИТУРА „МАРОКО“ – ПРОСТРАНА, УДОБНА И СО МОДЕРЕН ДИЗАЈН, ПОСЕТЕТЕ ГИ САЛОНИТЕ НА ЕФ-КМ ВО СТРУМИЦА!

Аголна гарнитура Мароко е пространа,удобна и со модерен дизајн. За пријатни моменти и Ваш одмор. Димензии 307х200х71см Простор за спиење 235х140см Со кутија за...