Home

Perdormire

Историја

Историја Струмица

ЈАНЕ КИРОВ: На денешен ден исполнет е заветот – коските на Гоце Делчев од Бугарија се носат на почивање во Македонија, на 8 октомври пристигнале и во Струмица!

Јане Киров, дипломиран професор по Историја и уредник во портал Струмица Денес: Денешниот ден е можеби и најважниот ден во историјата на Република Македонија...

Забава Историја Магазин Струмица

ЗА НЕКОЛКУ ГОДИНИ ЌЕ МОЖЕМЕ ДА БИДЕМЕ ДЕЛ ОД ВСЕЛЕНСКИОТ ТУРИЗАМ: Илон Маск ги испрати првите цивили во вселената!

Спејс-Икс“ на Илон Маск вчера утрово, во 02:00 ч. по македонско време, успешно ги лансираше првите свои четворица вселенски туристи – највисоко во Земјината...

Историја Настан Наука Образование Струмица Тема на денот

ЈАНЕ КИРОВ ЗА ПЕТТЕ СТРУМИЧКИ СТУДЕНТИ: НА СЕКОЕ МАВАЊЕ УБИЈЦИТЕ ВИКАЛЕ, „ЕВЕ ВИ ЗА ЈАНЕ, ЗА ДАМЕ, ЗА ЧЕНТО“, „ЕВЕ ВИ ЗА НЕЗАВИСНА МАКЕДОНИЈА“

Јане Киров, Историчар и уредник во портал Струмица Денес: Млади деца, полни со живот, енергија и желба за подобра, слободна и независна Република Македонија...

Историја

КОЛУМНА НА ПРОФЕСОР ОЛИВЕР ЦАЦКОВ: Македонскиот народ кон никого не посегна со оружје, никого не испрати во логори, го освојуваа, но секогаш победнички се исправаше!

Колумна за Струмимца Денес на професорот од УГД Оливер Цацков: Пред неколку години на приватната руска интернет телевизиија ˮДожд˝ осамна анкета за прашањето:...