Home

Perdormire

Економија

Економија Струмица

ПРВО ГОЛЕМО ОТКРИТИЕ ВО 2022 ГОДИНА: Илон Маск и НАСА соопштија дека набрзо ќе објават детали за мотор кој движи со брзина на светлината!

Илон Маск и НАСА конечно го открија новиот мотор со брзина на светлината. Изјава на Илон Маск: Континуирано се прилагодувавме и ги надминуваме сите тешкотии...

Економија Струмица

Д-р Живко Груевски: „Глобалниот деловен гигант – групацијата ТРАФИГУРА, мега инвеститор и во Македонија???”

Групацијата Трафигура е една од водечките светски, независни трговски, логистички и производни компании во секторот на „commodities“ или природни суровини и...

Економија Струмица

Д-Р ЖИВКО ГРУЕВСКИ: Наместо вистински „Патриотизам“, дежурните кочничари на развојот упорно ни нудат евтин „Моронизам“!

Големите луѓе зборуваат за визии, стратегии, акција и дела… просечните луѓе анализираат и коментираат актуелни настани и случувања, а малите луѓе, ееех...

Економија Струмица

ИНОФЕИТ и МАСИТ потпишаа меморандум за соработка за ИНОФЕИТ Дигитален Иновациски Хаб

Компаниите членки во МАСИТ ќе може да ги користат капацитетите на ИНОФЕИТ Дигитален Иновациски Хаб (ДИХ) за да станат поконкурентни. ИНОФЕИТ и МАСИТ денес...

Економија Струмица

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ И ИЗВРШЕН ДИРЕКТОР НИКОЛАС ТРЕАНД ЗА „ЕКОНОМИСТ“ : Еуромакс и Трафигура се подготвени веднаш да инвестираат во Македонија!

Оваа недела беше направена промоција на македонското годишно издание на „The Economist“, кое ги опфања темите за економијата и светот во 2022-та. „The...

Економија Струмица

Д-р Живко Груевски: „Додека мазохистички пимпламе со нашата иднина, неповратно ги губиме младите и работоспособни граѓани“

„Младите луѓе во континуитет заминуваат од регионот и тоа веќе не е ударна вест во медиумите… Минимум еден од тројца млади луѓе на возраст 18 до 24...