Home

Perdormire

Култура

Култура Струмица

Струмичанецот Митко Гогов е учесник на 31. Меѓународен поетски фестивал во Меделин, Колумбија!

На 31. Меѓународен поетски фестивал во Меделин, Колумбија, кој се одржува од 1-ви до 29 август 2021 година, С. Македонија ќе ја претставува поетот Митко Гогов...

Култура Реклама Струмица

(ФОТО) НОВО И УНИКАТНО ВО СТРУМИЦА: ГРАДОТ ЈА ДОБИ ПРВАТА КАФЕТЕРИЈА ЗА ДРУШТВЕНИ ИГРИ – „BOARD GAME CAFE – OFFLINE“

Светскиот тренд кој доживеа ренесанса, конечно и кај нас – Отворена првата кафетерија за друштвени игри во Струмица која се наоѓа веднаш наспроти...

Култура Струмица

ПИЕСАТА „СО ЧОВЕЧКО ЛИЦЕ“ НА СТРУМИЧАНЕЦОТ МИТКО БОЈАЏИСКИ, СЕ НАЈДЕ ВО ИЗБОРОТ ЗА НАЈДОБРА ДРАМА НА МЕЃУНАРОДЕН КОНКУРС ВО БУГАРИЈА!

Драмата насловена „Со човечко лице“ на нашиот струмички драмски писател Митко Бојаџиски во конкуренција на 62 текста, влезе во вториот круг меѓу седумте од кои...

Култура Струмица

(ВИДЕА) Дечињата кои се дел од бадникарските поворки во Струмица, денеска за прв пат го украсија Божиќното дрво во Св.Кирил и Методиј!

Денеска во Црквата Св.Кирил и Методиј во Струмица, дечињата кои се дел од бадникарските поворки, за прв пат го украсија Божиќното дрво. Светлото украсување на...