Home

Perdormire
Култура

НА ДЕНЕШЕН ДЕН ГЕРМАНСКИТЕ ЕДИНИЦИ ПРОБАА НО НЕ УСПЕЈАА ДА ВОСПОСТАВАТ ОКУПАТОРСКА ВЛАСТ ВО СТРУМИЦА!

Home

1944.- Германските единици кои се повлекуваа од Грција упаднаа во Струмица, но не успеаја да воспостават окупаторска власт, ниту да ги оневозможат органите на народната власт да ја извршуваат својата должност.