Home

Perdormire

Хуманост

Струмица Хуманост

САМОХРАНА МАЈКА ОД СТРУМИЦА СО ТРИ ДЕЧИЊА, БАРА ИТНО НАМЕСТЕН СТАН ИЛИ СПРАТ ОД КУЌА ЗА СМЕСТУВАЊЕ – ПОТРЕБНО Е И НЕЈЗИНО ВРАБОТУВАЊЕ!

Самохрана мајка од Струмица бара итно наместен стан или спрат од куќа и вработување само ПРВА СМЕНА бидејќи дечињата се мали и имаат потреба од неа. Оние кои...

Струмица Хуманост

БРАВО УБАВИЦИ: БЛИЗНАЧКИ ОД СТРУМИЦА ГИ ДОНИРАА СВОИТЕ ПЛЕТЕНКИ ЗА ДА ИМ ЈА ВРАТАТ НАСМЕВКАТА НА БОЛНИТЕ ДЕЧИЊА!

Одраз на родителското воспитување и вреднување на животните вредности. Десетгодишните близначки од Струмица ги донираа своите плетенки за да им ја вратат...

Хуманост

УШТЕ ЕДНА МЛАДА СТРУМИЧАНКА ГИ ДОНИРАШЕ СВОИТЕ ПЛЕТЕНКИ ЗА ИЗРАБОТКА НА ПЕРИКА ЗА ДЕЦА БОЛНИ ОД РАК – БРАВО ЗА АЛЕКСАНДРА СТОЈАНОВА!

Уште една млада струмичанка ја покажа својата хуманост. Станува збор за Александра Стојанова која ги донираше своите плетенки за изработка на перика за некое...

Хуманост

„СИТЕ ЗАЕДНО МОЖЕМЕ“ од вторник во Струмица ќе превезува стари и изнемоштени лица на вакцинација!

„СИТЕ ЗАЕДНО МОЖЕМЕ“ : Почитувани здружението “СИТЕ ЗАЕДНО МОЖЕМЕ” продолжува со активности на терен покрај волонтирањето на пунктот за вакцинација во Струмица...

Хуманост

ОРГАНИЗАЦИЈАТА „ДИЈАКОНИЈА МАКЕДОНИЈА“ ДОБИ 80 ПАКЕТИ СО ХРАНА И СРЕДСТВА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈА И ЌЕ БИДАТ ПОДЕЛЕНИ ВО СТРУМИЦА И ОКОЛИНАТА!

„ДИЈАКОНИЈА МАКЕДОНИЈА“ : Кога Светот сеуште е исправен пред проблемот со Ковид-19 пандемијата, кога секој ден сме сведоци на голем број заболени и голем број...

Хуманост

ОБЕЗБЕДЕНО ВРАБОТУВАЊЕ ЗА ТАТКОТО И БРАТОТ НА ВЕРИЦА БЕЛЧОВСКА, ДЕВОЈЧЕТО ЧИИ ОРГАНИ СПАСИЈА ПОВЕЌЕ ЖИВОТИ!

Венко Филипче: Утрово се сретнав со семејството на младата Верица Белчовска чии органи беа донирани и спасија животи. Најмалку што можеме да сториме за овие...

Струмица Хуманост

15 ГОДИШНАТА ДУШИЦА ЈАНЕВА ОД СТРУМИЦА, ЈА ДОНИРАШЕ КОСАТА ЗА ПЕРИКА ЗА ДЕЦА БОЛНИ ОД РАК!

Денот го започнуваме со доза хуманост. Душица Јанева е 15 годишното девојче од Струмица кое ја скрати својата коса и ја донираше за перика за деца болни од рак...