strumica denes logo

ДОБРИ ВЕСТИ ОД НИКОЛА: БОЛНИЦАТА ВО ТУРЦИЈА ИЗГОТВИЛА ПРОТОКОЛ ЗА НЕГОВО ЛЕКУВАЊЕ!

Автор:

Датум:

април 13, 2023

Автор:

Датум:

април 13, 2023

Веќе неколку дена спортисти, пејачи, актери и други личности од јавниот живот кај нас повикуваат на хуманитарен турнир во мал фудбал кој ќе се одржи на 22 април во Автокоманда, а средствата собрани од турнирот ќе бидат наменети за лекување на Никола кој боледува од рак на коските.

Градоначалникот на Општина Гази Баба, Бобан Стефковски, на Фејсбук објави информации за состојбата со младиот Никола, кој замина на лекување во Турција.

„Во телефонски разговор младиот Никола нѐ информираше дека болницата во Турција ја превзема обврската за неговото лекување и првиот третман за прием на терапија е закажан за 24 Април. Првиот чекор е направен и враќање назад нема!“, напиша Стефковски.

Во меѓувреме, тој најави голем хуманитарен концерт за 19.04.2023 година (среда) под мотото „Подај рака за Никола“ на кој покровител е токму тој.

„Потребните средства за лекувањето на Никола не се собрани и затоа е потребно сите да се обединиме во хуманоста! Заедно со Никола ќе победиме!“ напиша Стефковски.

Инаку Никола Георгиев (19) е од село Црешево, на кој му е дијагностициран канцер на косиките и за кого се бараат донации. Никола, нема родители, тој живе со своите баба и дедо.