strumica denes logo
Настан

мај 13, 2024

КАРОЛИНА ГОЧЕВА СО КОНЦЕРТ ВО СТРУМИЦА НА 17 МАЈ!

На 17 мај во Струмица, познатата македонска пејачка Каролина Гочева

Види повеќе

мај 13, 2024

УТРЕ ЌЕ СЕ ОДРЖАТ ФОЛКЛОРНИ СРЕДБИ ВО ПРЕСРЕТ НА ПРАЗНИКОТ НА СЕЛОТО ИЛОВИЦА!

Во пресрет на празникот на селото Иловица на 14 мај,

Види повеќе

септември 14, 2023

НАУКАТА Е НАШАТА ИДНИНА: НА 7-8 ОКТОМВРИ ВО СТРУМИЦА ЌЕ СЕ ОДРЖИ ГЛОБАЛНИОТ ХАКАТОН NASA SPACE APPS CHALLENGE!

На 7-8 октомври во просториите на средното општинско училиште ,,Димитар

Види повеќе

јули 20, 2023

Шах и Board games денеска во Струмица во рамки на СОФ 2023!

Денеска, со почеток во 19:00 часот ШАХ и BOARD GAMES

Види повеќе

јули 2, 2023

ДА ГО ОСВЕТЛИМЕ ПАТОТ КОН „ЦАРЕВИТЕ КУЛИ“ – УТРЕ НОЌНИТЕ ПАТЕКИ ПОВТОРНО ДЕЛ ОД СПОРТСКАТА ПРОГРАМА НА СОФ 2023!

Да го осветлиме патот кон „Царевите кули“ ✨🌙🏰🔦🎶 Ноќни патеки-епизода

Види повеќе

јуни 19, 2023

УШТЕ ЕДНА ТРИБИНА ВО СТРУМИЦА НА 22 ЈУНИ: ВИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА „РОДОТ“

Со почеток од 19:00 часот, на 22 јуни во четврток

Види повеќе