strumica denes logo

ВО НЕДЕЛА „КОНЦЕРТ НА ДОБРИНАТА“ И ВО СТРУМИЦА – СРЕДСТВАТА ЌЕ БИДАТ ДОНИРАНИ НА ФАМИЛИИ КОИ ШТО ИМ СЕ НАЈПОТРЕБНИ!

Автор:

Датум:

мај 10, 2024

Автор:

Датум:

мај 10, 2024

Хуманитарен концерт насловен “ Децата со љубов: Концерт на добрината” кој ќе се одржи во недела 17:00 часот во НУЦК Антон Панов на кој учество ќе земат ВИС “Стихири” при Струмичката епархија и ДМБУЦ Илија Николовски Луј од Скопје, на репертоарот ќе бидат изведени дела од македонското народно творештво, чалгиска музика со автентичен звук и состав на инструменти и вокали.

Билетите по цена од 250 денари се продаваат во Оптика Сфера на булевар „Маршал Тито“ во Струмица. Средствата ќе бидат донирани на фамилии кои што им е најпотребно.