Perdormire

Хроника

Хроника

СТРУМИЧАНИ СЕ ГУШАТ СРЕДЕ ОКТОМВРИ, МЕРНАТА СТАНИЦА СИНОЌА НЕФУНКЦИОНАЛНА, ШТО НАВИСТИНА СЕ СЛУЧУВА?

Напоменуваме дека фотографијата е направена во 2017 година. Преголемата загаденост со чад и смрдеа деновиве може да се почувствува во Струмица, а особено...

Екологија Хроника

ПО ОБЈАВАТА НА СТРУМИЦА ДЕНЕС НЕ ПРЕСТАНУВААТ ДА ПРИСТИГНУВААТ ИНФОРМАЦИИ – ШТО СЕ СЛУЧУВА НОЌЕ НА ДЕПОНИЈАТА?

Откако вчера ја споделивме објавата за депонијата во Добрашинци (ВИДИ ЛИНК)  по барање на наши читатели, од час на час од тогаш па до сега не престануваат да...

Хроника

ОТКАКО МУ ПОМОГНАЛЕ, САКАЛ ДА ГИ ПРЕТЕПА – ВОЗАЧ ПОД ДЕЈСТВО НА АЛКОХОЛ СО СВОЈОТ АВТОМОБИЛ СЕ ПРЕВРТЕ ПРЕД БОСИЛОВО!

Околу 19:30 часот синоќа пред Босилово, возач под дејство на алкохол се преврте откако изгубил контрола врз својот автомобил. За среќа тој не е повреден, но...