Home

Perdormire

Tag - ПОЖАР

Хроника

ГОЛЕМ ПОЖАР НАД БРАНАТА НА СЕЛОТО ИЛОВИЦА, ПОЖАРНИКАРИТЕ ПРОДОЛЖУВААТ ДА РАБОТАТ ДОДЕКА НЕ ГО ЛОКАЛИЗИРААТ!

27.04.2019 година, тим пожарникари од ТППЕ Струмица учествува во гаснење шумски пожар на Огражден, над браната на селото Иловица, на доста недостапен терен...

Струмица

ПО ПРЕТХОДНО УТВРДЕНО СЦЕНАРИО, ОРГАНИЗИРАНА ВЕЖБА ЗА СПАСУВАЊЕ ВО СЛУЧАЈ НА ПОЖАР ВО ООУ „БОРИС ТРАЈКОВСКИ“ – МОНОСПИТОВО

ООЦК Струмица заедно со ТППЕ , ЦУК и ДЗС изведе вежба за евакуација на ООУ”Борис Трајковски” с. Моноспитово. Во вежбата беа вклучени 170 ученици и...

Хроника

Огнот кој речиси цел месец гореше на Беласица е изгаснат, пожарникарите на грб носеле вода за да го стабилизираат!

Огнот кој околу 20 дена гореше на Беласица, поточно над селото Габрово конечно е изгаснат. Како што не информираа од Противпожарната единица на Струмица...

Хроника

АЛАРМАНТНА СИТУАЦИЈАТА НА БЕЛАСИЦА: Речиси цел месец гори планината, никој не го гасне пожарот – мештаните исплашени дека некој намерно ја пали шумата!

Извор: INFOMAX.MK ФОТО: ИНТЕРНЕТ Како што пренесува порталот INFOMAX, веќе 20-ти ден гори борова и букова шума на планината Беласица, над селото Габрово, а...