bandr
Струмица

Христов: Општина Струмица ги поддржува проектите за истражување и афирмација на локалната традиција и историја

На локалитетот Орниче во близина на селото Костурино завршија годинашните истражувања на Неолитската населба стара над 7.500 години за оваа година. Според...

Струмица

„Безбедни училишта-безбедни првачиња“-проектна активност во подрачното училиште во село Банско

Претставници од Општинскиот совет за БСП, во соработка со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата и Триглав Осигурување, во рамките на...

Струмица

(ФОТОГАЛЕРИЈА ОД ОТВАРАЊЕ) НОВО ВО СТРУМИЦА: RED EXCLUSIVE E ИМЕТО НА НОВООТВРЕНАТА ПРОДАВНИЦА ЗА ЧЕВЛИ И МОДНИ ДОДАТОЦИ!

  RED EXCLUSIVE е името на новоотворената продавница за чевли и модни додатоци која е плод на дологодишното работење на добро познатите RED продавници во...

Струмица

Чик Ване, Џоче и Пецко Иглесијас доаѓаат во Струмица: Sit Down Comedy „Училница” со познатиот Дејан Малзарков!

По успешните предавања во Гевгелија, на огромно барање на струмичани, популарниот гевгеличанец и стенд ап комичар Дејан Малзарков за прв пат го носи своето шоу...

Струмица

(ИНТЕРВЈУ) Јани Бојаџи: За да дојдам до моментот филмот да го прикажам во мојата Струмица поминав низ „сито и решето“

„Ругање со Христос“ во Струмица! На 6-ти, 7-ми и 8-ми Декември филмот на струмичанецот Јани Бојаџи во родниот град. Струмичани имаат ретка можност да го видат...

Струмица

(ФОТО) ОСМИОТ МОТО СОБИР ВО ЧЕСТ НА ДЕЈАН СУЗУКИ ОДБЕЛЕЖАН УПАТУВАЈЌИ ПОДДРШКА НА ДЕЦАТА СО ДАУНОВ СИНДРОМ!

Осмиот мото собир во чест на Деан Сузуки, момчето кое пред осум години го загуби својот живот-одбележан на еден убав начин упатуваќи поддршка на Децата со...