Home

Perdormire

Ново Село

Ново Село

ЖИТЕЛИ НА ОПШТИНА НОВО СЕЛО РЕАГИРААТ НА СОЦИЈАЛНИТЕ МРЕЖИ: ЕДНА НЕДЕЛА ОТКАКО ПАДНА СНЕГ, А НИТУ ЕДНО ОД ПОДБЕЛАСИЧКИТЕ СЕЛА НЕ Е УБАВО ИСЧИСТЕНО!

Жители на општина Ново Село вчера и денес реагираат на социјалните мрежи бидејќи ниту едно од подбеласичките села не било убаво исчистено од снегот кој заврна...

Ново Село

ОПШТИНА НОВО СЕЛО ОБЈАВИ: ГО ИМАМЕ ПРВИОТ РЕГИСТРИРАН СЛУЧАЈ НА ЗАБОЛЕНА ЛИЧНОСТ ОД КОВИД-19, ОСТАНУВАМЕ ВО СЛУЖБА НА ГРАЃАНИТЕ ЗА ЗАШТИТА НА ЈАВНОТО ЗДРАВЈЕ!

Почитувани граѓани, За жал, вирусот кој во моментот владее со целиот свет не ја одмина Општина Ново Село, и го имаме првиот регистриран случај на заболена...

Ново Село

СПОДЕЛУВАЈТЕ: СТРУМИЧАНИ ДА ДОНИРАМЕ ЗА МАНАСТИРОТ ВО НОВО СЕЛО КОЈ Е ВО ПОСЛЕДНА ФАЗА ОД ФРЕСКОПИСУВАЊЕТО НА МАНАСТИРСКАТА ЦРКВА!

Струмичани, да донираме за манастирот во Ново Село во кој се одвива последна фаза од фрескописувањето на манастирската Црква. Сите што сакаат да помогнат и да...

ВМРО-ДПМНЕ Ново Село

Интервју со Николчо Стоилков кандидат за градоначалник: Ќе работам на тоа младите од Ново Село да не се иселуваат!

  Како човек кој цел живот го поминал во Ново село со право можам да кажам дека ситуацијата тука сега е очајна. Општината граничи со ЕУ, а не се црпат...