ПО ТЕЛЕФОНСКО ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД СВР СТРУМИЦА, ОЈО ИЗДАДЕ НАСОКИ ЗА ПРОВЕРКА ВО ВРСКА СО НАСТАН ВО НОВО СЕЛО КАДЕ ЕДНО ЛИЦЕ ВРШЕЛО АГИТИРАЊЕ И УБЕДУВАЛО СТАРИ ЛИЦА ЗА ГЛАСААТ!

октомври 17, 2021

Комисијата за следење на евентуални нерегуларности поврзани со извршување на кривични дела од Глава шеснаесет – Кривични дела против изборите и гласањето од Кривичниот законик и други кривични дела кои би биле сторени при организирањето и спроведувањето на локалните избори, соопшти дека во континуитет ги следи случувањата поврзани со изборниот процес и оти до неа до претпладнето се пристигнати неколку известувања за евентуални изборни нерегуларности.

Основното јавно обвинителство, по телефонско известување од СВР Струмица, издаде насоки за проверка во врска со настан во село Ново село каде едно лице вршело агитирање и убедувало стари и изнемоштени лица за кого да го дадат својот глас.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: