Владиката Јаков Стобиски во посета на новиот градоначалник на општина Ново Село!

ноември 9, 2021

Ѓорѓе Божинов, градоначалник на општина Ново Село:

Денеска, на првиот работен ден во општината бевме посетени од Неговото Високопреосвештенство Владика господин Јаков Стобиски. Ги образложивме нашите намери и планови и побаравме Благослов.

На многу години Владико, Ново Село чува долга христијанска традиција и дом на многу искрени верници и духовни лица.

Благословот и надежта во душата се најважниот дел од секоја чесна работа.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ