Home

Perdormire

Tag - Јаневски

Струмица

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈАНЕВСКИ НА СРЕДВА СО ЧЛЕНОВИТЕ НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА ГЛУВИ И НАГЛУВИ ЛИЦА ВО СТРУМИЦА!

Градоначалникот Коста Јаневски вчера ги посети членовите на Здружението на глуви наглуви лица во општина Струмица. На средбата разговараа за проблемите и...

Култура

Јаневски:Планината Беласица нека биде симбол на заедничка грижа кон природата и нашата иднина

Во организација на Еколошкото друштво „Планетум“ од Струмица, денеска, се одржа конференција на тема „Потребата од заштита на планината Беласица“ на која што...

Култура

Градоначалникот Јаневски ги предаде клучевите од реновираните домови на културата во пет населени места

Општина Струмица ја заврши реконструкцијата на домовите на културата во пет населени места, Костурино, Дабиле, Попчево, Просениково и Добрејци. Градоначалникот...

Култура

Градоначалникот Јаневски ги посети децата вклучени во целодневниот престој во градинката „Детска радост“

Во градинката „Детска радост“, клон 2, започна да функционира целодневниот престој на децата на возраст од 6 до 10 години. Запишани се околу 50 деца –...

Струмица

Јаневски:Со ФКТ „Ристо Шишков“ Струмица е еден од највлијателните културни центри во Македонија

Со претставата „Клетници“ од Виктор Иго во режија на Мартин Кочовски, а во изведба на актерите на театарот „Војдан Чернодрински“ од Прилеп, синоќа, започна 26...