Illustration of CAR (chimeric antigen receptor) T cell immunotherapy, a process that is being developed to treat cancer. T cells (one at upper left), part of the body's immune system, are taken from the patient and have their DNA (deoxyribonucleic acid) modified by viruses (purple) so that they produce chimeric antigen receptor (CAR) proteins. These proteins will be specific to the patient's cancer. The modified T cells are then multiplied in the laboratory before being reintroduced to the patient.
Здравје

октомври 9, 2023

Што се случува ако случајно испиете лек со истечен рок на траење?

Експертите препорачуваат да го исчистите вашиот орман со лекови пред

Види повеќе
Illustration of CAR (chimeric antigen receptor) T cell immunotherapy, a process that is being developed to treat cancer. T cells (one at upper left), part of the body's immune system, are taken from the patient and have their DNA (deoxyribonucleic acid) modified by viruses (purple) so that they produce chimeric antigen receptor (CAR) proteins. These proteins will be specific to the patient's cancer. The modified T cells are then multiplied in the laboratory before being reintroduced to the patient.

јули 26, 2023

ИТНО Е ПОТРЕБНА НУЛТА НЕГАТИВ КРВНА ГРУПА ЗА 23 ГОДИШНА ДЕВОЈКА ОД СТРУМИЦА!

Итно е потребна НУЛТА НЕГАТИВ крвна група за 23 годишна

Види повеќе

јули 18, 2023

ШТО ДА НАПРАВИТЕ АКО ВЕ КАСНЕ СТРШЛЕН?

Стршлен е вид на инсекти од родот оси. Во однос

Види повеќе

јули 18, 2023

ДОДЕКА ТРАЕ ТОПЛОТНИОТ БРАН, ВО СТРУМИЦА НА НЕКОЛКУ ЛОКАЦИИ ЌЕ ИМАМЕ ПУНКТОВИ СО ВОДА ЗА ГРАЃАНИТЕ!

Коста Костадинов, градоначалник на општина Струмица: Во соработка со Црвен

Види повеќе

март 30, 2023

Бесплатни кардиолошки прегледи и консултации – само во Кардио Стојменов!

По повод Светскиот ден на здравјето кој се одбележува секоја

Види повеќе