strumica denes logo

СТРУМИЧАНКАТА ТАТЈАНА АНДОВСКА ГО ДОБИ ПРИЗНАНИЕТО ЗА НАЈХУМАНА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА!

Автор:

Датум:

мај 13, 2024

Автор:

Датум:

мај 13, 2024

Да бидеш сестра е голем предизвик, во тимот кој секојдневно ја покажува и докажува хуманоста, посветеноста и пожртвуваноста на дело.Поминати многу непроспиени ноќи, безброј случувања, соживеани со болката и радоста на своите пациенти, плачот на новородените.

Вие сте неуморни борци во тимот со лекарите, борејќи се за животот на секој наш пациент.

Честитки на сестра Татјана Андоска од одделот педијатрија која денес го прими признанието НАЈХУМАНА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри во името на Општа болница Струмица.