Perdormise

Струмица

Струмица

Струмичката епархија во соработка со Т.А. Лагуна Травел организира Поклоничко патување во Светата земја-Израел!

Со благослов на митрополитит струмички Наум, струмичката епархија во соработка со Т.А. Лагуна Травел, во периодот од 09 до 17 мај организира поклоничко...

Струмица

ПОВТОРНО КОНТРОЛА ВО СТРУМИЦА: СТРУМИЧКАТА ПОЛИЦИЈА ОТКРИЛА 39 ПРЕКРШОЦИ КОИ КОИ ГИ ПРАВАТ УЧЕСНИЦИТЕ ВО СООБРАЌАЈОТ!

На 12.03.2019 во перидоот од 10.00 до 14.00 часот на подрачјето на СВР Струмица е спроведена акциска контрола на возила за откривање на прекршоци кои ги прават...

Струмица

ВО ЈАНУАРИ И ФЕВРУАРИ РЕШЕНИ 194 ПРОБЛЕМИ НА СТРУМИЧАНИ ПРЕКУ ОПШТИНСКИОТ СЕРВИС ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА КОМУНАЛНИ ПРОБЛЕМИ „СИСТЕМ 48“

Преку општинскиот сервис за пријавување на комунални проблеми „Систем 48“ во месеците јануари и февруари биле решени 194 проблеми од вкупно пријавените 218...

Струмица

СО ПОЧЕТОК ОД 18:30 ЗАПОЧНУВА ГОЛЕМИОТ И СЛАВЕН СТРУМИЧКИ КАРНЕВАЛ, ПОРТАЛ СТРУМИЦА ДЕНЕС СО ДИРЕКТНО ВКЛУЧУВАЊЕ ВО ЖИВО!

Со почеток од 18:30 часот денеска започнува големиот и славен струмички карневал! За оние кои нема да можат да присуствуваат ќе може да го следат на портал...

Струмица

КОСТА ЈАНЕВСКИ ГО ПРЕДАДЕ КЛУЧОТ: КАРНЕВАЛСКОТО ЛУДИЛО МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ, СТРУМИЧАНИ УЖИВАЈТЕ!

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, на градскиот плоштад, му го предаде клучот на градот на Александар Цицимов претседател на Организациониот...

Струмица

ОСТАНЕТЕ ВИТАЛНИ И МЛАДИ И ПО 40-ТАТА, ЗРАЧЕТЕ ПОЗИТИВНИ ЕМОЦИИ, А СЕТО ТОА ЗА ВАШЕ ДОБРО ЗДРАВЈЕ!

Во книжарниците на Просветно дело побарајте ги водичите со кои ќе ги откриете тајните за забавување на процесот на стареење, за останување во здрава форма, за...

Струмица

(ФОТО) ДОЗА ВИТАМИНИ ЗА УБАВ ДЕН: СТРУМИЧАНИ СЕ ПОВЕЌЕ ЗАДОВОЛНИ ОД НОВИТЕ ПРИРОДНО ГАЗИРАНИ МИНЕРАЛНИ ВОДИ „АВШАР“ ДОСТАПНИ НИЗ СИТЕ КАФУЛИЊА И РЕСТОРАНИ!

Скоро еден месец откако новите природно газирани менрални води со најубавите овошни вкусови се достапни во Струмица, а на социјалните мрежи секојдневно може да...

Струмица

ОПШТИНА СТРУМИЦА ЈА ЗГОЛЕМУВА БЕЗБЕДНОСТА ВО СООБРАЌАЈОТ СО ПОСТАВУВАЊЕ НА СФЕРНИ ОГЛЕДАЛА!

Општина Струмица ја зголемува безбедноста во сообраќајот на крстосници на кои е намалена видливоста (триаголник на прегледност и видно поле) со поставување на...