Perdormire

Струмица

Струмица

ПО ПРЕТХОДНО УТВРДЕНО СЦЕНАРИО, ОРГАНИЗИРАНА ВЕЖБА ЗА СПАСУВАЊЕ ВО СЛУЧАЈ НА ПОЖАР ВО ООУ „БОРИС ТРАЈКОВСКИ“ – МОНОСПИТОВО

ООЦК Струмица заедно со ТППЕ , ЦУК и ДЗС изведе вежба за евакуација на ООУ”Борис Трајковски” с. Моноспитово. Во вежбата беа вклучени 170 ученици и...

Струмица

ФОКУС: Мајчинската љубов не познава граници: Поради Верче и сите деца со Даунов синдром се роди Вера!

По повод светскиот Ден на лицата со Даунов синдром на градскиот плоштад во Струмица беше организиран хуманитарен настан, на кој присуствуваа над 600 деца...

Струмица

ОПШТИНА СТРУМИЦА: ПЛАНИРАНИТЕ АКТИВНОСТ СЕ РЕАЛИЗИРААТ, СЕ АСФАЛТИРААТ ПОВЕЌЕ УЛИЦИ НИЗ СТРУМИЦА!

Општина Струмица на повеќе локации во градот ги реализира планираните активности согласно Програмите за оваа година. Минатата недела се изврши пробивање со...

Струмица

ОДРЖАН ПРВИОТ КООРДИНАТИВЕН СОСТАНОК НА КОЈА БЕШЕ ПРОМОВИРАНА ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА КОНЦЕПТОТ „СТРУМИЦА ГРИЖЛИВ ГРАД“

Во големата сала на домот на АРМ, денеска, се одржа првиот координативен состанок на кој беше промовирана иницијативата на општина Струмица за реализација на...

Струмица

СТРУМИЧКАТА ПОЛИЦИЈА КОНТРОЛИРАШЕ ВОЗИЛА ЗА ЈАВЕН ПРЕВОЗ, 25 ВОЗИЛА ИСПРАТЕНИ НА ВОНРЕДЕН ТЕХНИЧКИ ПРЕГЛЕД!

На 20.03.2019 во периодот од 08.00 до 13.00 часот на подрачјето на СВР Струмица е спроведена акциска контрола со цел откривање прекршоци кај возила кои вршат...

Струмица

ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ПРОЛЕТТА, ГРУПА УЧЕНИЦИ ОД СОУ „ДИМИТАР ВЛАХОВ“ ПОД МЕНТОРСТВО НА ЉУБИЦА СПАСОВА ГО ОДБЕЛЕЖАА ДЕНОТ СО ПОВЕЌЕ РАБОТНИ АКТИВНОСТИ!

По повод Денот на пролетта, 21 март, група ученици од земјоделско ветеринарната струка – техничар за фармерско производство, под менторство на...

Струмица

Положи ДРЖАВНА МАТУРА по АНГЛИСКИ ЈАЗИК со првиот прирачник за оваа намена во издание на Просветно дело!

Положи ДРЖАВНА МАТУРА по АНГЛИСКИ ЈАЗИК со првиот прирачник за оваа намена во издание на Просветно дело! Од авторот Леонора Каталиниќ. Прирачникот е наменет и...