Home

Perdormire

Празници

Празници Струмица

Карневалџиите ја преземаат власта во Струмица – Историјата за славниот струмички карневал продолжува да се испишува!

Коста Костадинов, градоначалник на општина Струмица: Моја карневалска Струмицо❗️ Од денеска ја предавам власта на карневалистите.🎭 Тие во...

Празници Струмица

ИЗВЕСТУВАЊЕ: ВО 12:00 ЧАСОТ НА ВОДИЦИ ВО СРЕДА ВО „АКВАРИУС“ ЌЕ СЕ СПУШТА СВЕТИОТ КРСТ!

Известување за Богојавление – Водици Во среда (19 јануари) по повод празникот на Богојавление – Водици, на базенот „Аквариус“ во Струмица во 12:00 часот ќе се...

Празници Струмица

ДЕНЕСКА СТРУМИЦА ГО ПРАЗНУВА ДЕНОТ НА ИКОНАТА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА БРЗОПОСЛУШНИЧКА – ТАА Е НАШИОТ ДАР, НАШАТА ЗАШТИТНИЧКА И ЕДИНСТВЕНА НАДЕЖ!

Празник на иконата на Пресвета Богородица ” Брзопослушничка” 22 ноември За иконата на Пресвета Богородица „Брзопослушничка“ Историјата на иконата е...