bandr

Празници

ДЕНЕСКА Е ГОЛЕМ ПРАЗНИК: Чудотворните мошти на Св. Наум Охридски до ден денес восхитуваат со многубројни чуда

Според календарот на МПЦ, денеска е Преподобен Наум Охридски Чудотворец. Ученик на Светите Методиј и Кирил и еден од Петточислениците коишто најревносно...

Во овој ден го празнуваме чудото на Господ Бог и Спасителот наш Исус Христос, што го направи над слепородениот!

Во овој ден го празнуваме чудото на Господ Бог и Спасителот наш Исус Христос, што го направи над слепородениот. И ова чудо го направи со помош на вода, како и...