Perdormise

Празници

Празници

МОЛИТВА ПРЕД СВЕТАТА ПРИЧЕСТ!

Знам, Господи дека недостојно се причестувам со Твоето пречисто Тело и со Твојата драгоцена Крв, знам дека сум виновен и дека го јадам и пијам своето...

Празници

УТРЕ Е ПРАЗНИК СО СТРОГ ПОСТ, ПОГЛЕДНЕТЕ ШТО НЕ ТРЕБА ДА СЕ ПРАВИ: Се слави Отсекувањето на главата на Св. Јован Крстител!

Православните христијани утре го слават празникот посветен на погубувањето на св. Јован Крстител, што секоја година се празнува на 11 септември, а кај народот...