strumica denes logo
The orange moon at night isolated on a black background - perfect for wallpapers
Наука

мај 12, 2024

НАСА сака да изгради ВОЗ на Месечината за да го олесни патувањето и селењето на луѓето таму!

Програмата за иновативни напредни концепти на НАСА финансира шест најсовремени

Види повеќе

декември 3, 2023

Како би можел да изгледа светот во 2050 година!

Континуираното уништување на природата ширум планетата до средината на овој

Види повеќе

октомври 10, 2023

НАСА планира да изгради живеалишта на Месечината: Се знае како и кога ќе го направат тоа

Додека НАСА од една страна се подготвува за враќање на

Види повеќе

септември 7, 2023

НАСА ќе рудари ретки метали и суровини од Месечината и астероидите

Вселенското рударство, т.е. извлекување ресурси од астероиди, сателити на Земјата

Види повеќе

септември 7, 2023

Научници одгледаа човечки ембрион без користење сперма, јајце клетки или матка

Научници од Институтот Вајсман успеаја да одгледаат модел кој многу

Види повеќе

септември 5, 2023

Пентагон претстави веб-страница за сите декласифицирани видеа од НЛО

Канцеларијата за неидентификувани летечки објекти (НЛО) на Пентагон објави нова

Види повеќе

септември 5, 2023

Желките носат знаци на нуклеарната историја на човештвото во нивните оклопи

Еден пролетен ден во 1978 година, еден рибар уловил ајкула

Види повеќе
The orange moon at night isolated on a black background - perfect for wallpapers

септември 5, 2023

Дали полната месечина влијае врз здравјето на луѓето?

Постојат народни верувања дека месечината влијае врз однесувањето на човекот

Види повеќе