strumica denes logo
Колумна

декември 15, 2023

ВИКТОР ГРОЗДАНОВ: Екологисти, активисти или само антинатовци!

Автор: Виктор Грозданов За да се декларираш како граѓански активист

Види повеќе

февруари 7, 2023

Д-Р МИЛЕ ГОГОВ: Животниот век во Република Македонија е во континуиран пораст!

Жените живеат подолго од мажите. Од самото раѓање започнува процесот

Види повеќе

јануари 29, 2023

КРСТЕ ДИМЧЕВ: Депресијата и анксиозноста во модерниот свет!

Крсте Димчев, студент на психологија на Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило

Види повеќе

јануари 22, 2023

Д-Р МИЛЕ ГОГОВ: Мозочните удари се почести во студените периоди од годината!

Мозочните удари се почести во студените периоди од годината Голем

Види повеќе

октомври 28, 2022

Д-Р ЖИВКО ГРУЕВСКИ: РАЗОЧАРУВАЧКИ ПРИМЕР НА ЕКОНОМСКИ И СОЦИЈАЛЕН “МАЗОХИЗАМ”

Откако пред неполни три години човештвото се соочи со глобалната

Види повеќе

ноември 8, 2021

КОЛУМНА НА ПРОФЕСОРОТ ОЛИВЕР ЦАЦКОВ: ИСТОРИСКИ ДНК!

Колумна за Струмица Денес на професорот од УГД Оливер Цацков:

Види повеќе

октомври 20, 2021

Д-р Живко Груевски: Изборна пловидба со „Титаник“ за кочничарите на прогресот во Струмичко!

Д-р Живко Груевски: Неколкумина лидери на граѓанското здружение „Здрава котлина“

Види повеќе

септември 6, 2021

СРЕЌЕН РОДЕНДЕН: Слаткарница „Карамела“ слави 20 години постоење!

Слаткарница „Карамела“ слави 20 годишен јубилеј. По тој повод, сопствениците

Види повеќе

септември 3, 2021

Д-Р ЖИВКО ГРУЕВСКИ: „Агресивните активисти и независните советнички листи за Струмица, Босилово и Ново Село“

Наместо кочничари на развојот заробени во оловниот облак исполнет со

Види повеќе