Home

Perdormire

Образование

Образование Струмица

СРЕЌНО ПЕНЗИОНИРАЊЕ ПРОФЕСОРЕ ТОДОР ЧЕПРЕГАНОВ – ИСТОРИЧАРОТ КОЈ ВО ЦЕЛАТА КАРИЕРА СЕ БОРЕШЕ ЗА ВИСТИНАТА НА МАКЕДОНИЈА!

Чепреганов е роден на 20 септември 1955 година во Штип, каде завршил основно училиште. Гимназија завршил во Скопје, а дипломирал на Филозофскиот факултет во...

Образование

Илон Маск не застанува и ќе освојува нова област – хуманоидна роботика: Физичката работа ќе биде избор!

„Тесла е веројатно најголемата роботска компанија во светот, бидејќи нашите автомобили се получувствителни роботи на тркала. Некако има смисла истото да се...

Историја Настан Наука Образование Струмица Тема на денот

ЈАНЕ КИРОВ ЗА ПЕТТЕ СТРУМИЧКИ СТУДЕНТИ: НА СЕКОЕ МАВАЊЕ УБИЈЦИТЕ ВИКАЛЕ, „ЕВЕ ВИ ЗА ЈАНЕ, ЗА ДАМЕ, ЗА ЧЕНТО“, „ЕВЕ ВИ ЗА НЕЗАВИСНА МАКЕДОНИЈА“

Јане Киров, Историчар и уредник во портал Струмица Денес: Млади деца, полни со живот, енергија и желба за подобра, слободна и независна Република Македонија...

Образование

ВО ГРУПАТА УЧЕБНИЦИ И НАСТАВА МОРА ДА ИМА ДЕНЕСКА СЕ ОБЈАВИ: УЧИТЕЛИ, НАСТАВНИЦИ И ПРОФЕСОРИ, ЗАКАНИТЕ И ПРИТИСОЦИТЕ ОД ВАШИТЕ ДИРЕКТОРИ ПРИЈАВЕТЕ ГИ ВО ПРОСВЕТНИОТ ИНСПЕКТОРАТ И СИНДИКАЛНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ!

Објавено во групата УЧЕБНИЦИ И НАСТАВА МОРА ДА ИМА: ПОЧИТУВАНИ ПРОСВЕТНИ РАБОТНИЦИ, ПОЧИТУВАНИ УЧИТЕЛИ,НАСТАВНИЦИ,ПРОФЕСОРИ! Секојдневно добивам пораки и...

Образование

ВО ГРУПАТА „УЧЕБНИЦИ И НАСТАВА МОРА ДА ИМА“ КОЈА БРОИ СКОРО 80.000 ЧЛЕНОВИ, АДМИНИСТРАТОРОТ ОБЈАВИ: БОЈКОТОТ ПРОДОЛЖУВА И УТРЕ, ЌЕ БИДЕ ПУШТЕН ДОПИС ДО СИТЕ УЧИЛИШТА ВО МАКЕДОНИЈА!

Објавено во групата „УЧЕБНИЦИ И НАСТАВА МОРА ДА ИМА“: ПОЧИТУВАНИ ! ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ! БОЈКОТОТ ПРОДОЛЖУВА И УТРЕ 04.Мај Од утре продолжува бојкотот на...

Магазин Образование

АНКЕТА: ЗАДОВОЛНИ ЛИ СТЕ ОД ТОА КАКО СЕ ОДВИВА ОНЛАЈН НАСТАВАТА ВО СТРУМИЧКИТЕ ОСНОВНИ И СРЕДНИ УЧИЛИШТА?

Пандемијата зазема се’ поголем замав, а учениците веќе речиси 2 месеци следат онлајн настава од дома. Импресиите се поделени, искуствата и финансиските...