strumica denes logo
Фото на денот

март 16, 2019

ЗА ЧЕТИРИ ДЕНА ПРИЈАВЕНИ 5 ФИЗИЧКИ НАПАДИ ВО СТРУМИЧКО!

На 13.03.2019 во 17.00 часот во Полициската станица Струмица, Ѓ.И.(37)

Види повеќе

јануари 15, 2019

Во Струмица се зголемува бројот на возачи кои не прават разлика меѓу „плоштад“ и „паркинг“

Од засега непознати причини, се’ поголем број возачи не успеваат

Види повеќе

јануари 15, 2019

РЕТКО КОЈ ЌЕ ВЕРУВА: Камили во Струмица!

Ретко кој ќе поверува, но во периодот од 1913 година

Види повеќе

октомври 14, 2018

ДА НЕ СЕ ЗАБОРАВИ: Сеќавање за струмичанецот Ристо Галевски кој бил прв полициски генерал!

Ристо Галевски (Муртино, Струмичко, 1957 – Скопје, 11 ноември 2007)

Види повеќе

октомври 2, 2018

Фото на денот: „СИНГЕРИЦА“ – Вистинско богатство од старата струмичка чаршија!

„СИНГЕРИЦА“ е стара машина за шиење со која во минатото

Види повеќе