Home

Perdormire
Фото на денот

Фото на денот: „СИНГЕРИЦА“ – Вистинско богатство од старата струмичка чаршија!

Home

„СИНГЕРИЦА“ е стара машина за шиење со која во минатото била навистина многу скапа и ретко кој можел да си дозволи да ја купи. Токму денес од рубриката фото на денот ја издвојуваме „СИНГЕРИЦАТА“ која ни доаѓа од старата струмичка чаршија. Иако денеска нејзината вредност е изгубена, сепак таа останува дел од нашата чаршија а некои и до ден денес сеуште ја користат.