Home

Perdormire
Фото на денот

ДА НЕ СЕ ЗАБОРАВИ: Сеќавање за струмичанецот Ристо Галевски кој бил прв полициски генерал!

Home

Ристо Галевски (Муртино, Струмичко, 1957 – Скопје, 11 ноември 2007) бил првиот полициски генерал и како таков учесник во воениот конфликт во Македонија во 2001 година. Во 2001 година беше назначен за прв човек на македонската полиција, а за неговите заслуги во работењето му беше доделен чинот генерал на полиција.До последниот ден тој работеше на функцијата помошник-министер на Секторот за Европска унија при Министерството за внатрешни работи. Галевски во текот на својот работен век извршуваше повеќе значајни функции. Починува ненајдено на 50-годишна возраст на 11 ноември 2007 во Скопје.