strumica denes logo
Стара Струмица

септември 12, 2020

ФОТО СЕЌАВАЊЕ: ПОПУЛАРНИТЕ МОТО ТРКИ ВО СТРУМИЦА!

Денешната статија има содржина која со сигурност им е позната

Види повеќе

јануари 25, 2019

ПОГЛЕДНЕТЕ КАКВА ИСТОРИЈА КРИЕ ДЕНЕШНАТА ЗГРАДА НА ПРОКРЕДИТ БАНКА НАСПРОТИ ГРАДСКОТО СОБРАНИЕ!

Зградата наспроти Градското собрание и ден-денес мами со својата безвременска

Види повеќе

јануари 25, 2019

7 помалку познати факти за Струмица во периодот меѓу двете светски војни

После првата светска војна, привремената заедничка управа на Бугарите и

Види повеќе

јануари 25, 2019

6 малку познати факти за Струмица во револуционерниот период

*сликата е снимена од авион, во 1917 година Струмица е

Види повеќе

јануари 15, 2019

Знаете ли кое е најстарото училиште во Струмица?

Можеби многумина од вас уште од прв миг го знаеја

Види повеќе

јануари 15, 2019

АРХИВ: Погледнете како течела изградбата на Градското собрание во Струмица

Лоцирана на место кое е распослано меѓу стариот и новиот

Види повеќе

јануари 15, 2019

РЕТКО КОЈ ЌЕ ВЕРУВА: Камили во Струмица!

Ретко кој ќе поверува, но во периодот од 1913 година

Види повеќе

октомври 17, 2018

„ОЈ СЛИКИ СЕ НА БУРЧО“ : Сеќавање за Борис Вета Бурчо – Струмички фотограф

Борис Вета Бурчо – Човекот поради кој и ден денес

Види повеќе

октомври 11, 2018

(ФОТО) Сеќавање за струмичката легенда Љупчо Челебиев – Музичар

Постарите сигурно се сеќаваат на овој лик што има придонесено

Види повеќе