Perdormire

Екологија

Екологија

ОКОЛУ СТОТИНА ХРАБРИ И СВЕСНИ ЛУЃЕ ДЕНЕСКА НА СТРУМИЧКИОТ ПЛОШТАД ПОБАРАА ОД НАДЛЕЖНИТЕ ДА ПРЕВЗЕМАТ СООДВЕТНИ МЕРКИ ЗА ЗАГАДУВАЊЕТО НА ВОЗДУХОТ!

Со почеток од 13:00 часот, денеска на струмичкиот плоштад започна протестот против огромното загадување на воздухот во Струмица. Околу стотина храбри луѓе...

Екологија

ОПШТИНАТА ОБЈАВИ: Почна реализацијата на планот за намалување на загадувањето во Струмица!

Коста Јаневски, градоначалник на општина Струмица: Продолжуваме со реализацијата на активностите од Планот за чист воздух. Една од приоритетните компоненти на...

Екологија

ЗАВРШУВА ДОСТАВУВАЊЕТО НА КОРПИ ЗА ОТПАДИ: БЕА ДОСТАВЕНИ ОКОЛУ 9.500 ПЛАСТИЧНИ КОРПИ ВО СТРУМИЧКО!

ЈПКД ,, Комуналец ,, во соработка со Општина Струмица денес завршува со акцијата за доставување на нови корпи за отпадоци. Во акцијата се поделени бесплатно...

Екологија

СЕ КРОЕА ДРВОРЕДИТЕ ВО СТРУМИЦА!

Екипи од Одржување и управување со јавно зеленило“ при ЈПКД “Комуналец“ денеска продолжија со есенско кроење на дрворедите. Се работи на малиот градски парк на...