strumica denes logo

„КОМУНАЛЕЦ“ – СТРУМИЦА ЈА НАДОПОЛНИ СВОЈАТА МЕХАНИЗАЦИЈА СО НОВА ЕЛЕКТРИЧНА МАШИНА ЗА СОБИРАЊЕ СМЕТ И ЧИСТЕЊЕ НА ЈАВНИ ПОВРШИНИ!

Автор:

Датум:

јули 5, 2023

Автор:

Датум:

јули 5, 2023

Комуналец-Струмица:

ЈПКД „Комуналец„ Струмица со помош на Градоначалникот и Советот на општината ја надополни својата механизација со нова електрична машина за собирање смет и чистење на јавните површини. Оваа нова електрична машина која пред се е еколошка бидејки при работата не испушта никаква прашина ниту други штетни гасови, ќе биде искористена за секојдневно детално чистење на градскиот плоштад со што ке се зголеми ефикасноста и брзината на работата а со тоа и самиот плоштад ке добие поурбан изглед. А сето тоа ке го добиеме со наша секојдневна работа, поголемо техничко опремување, и секако со совесното однесување на нашите граѓани, кои неуништувајки ја урбаната опрема која треба да ја надополни сликата за урбан и чист град, слика која сите ја посакуваме и заслужуваме.