strumica denes logo
ученици

април 3, 2019

УЧЕНИЦИ ОД СОУ „ДИМИТАР ВЛАХОВ“ ГО УРЕДУВАА ДВОРОТ НА ЈЗУ ОПШТА БОЛНИЦА-СТРУМИЦА!

Денес учениците од III-3 техничар за хортикултура и III-4 техничар

Види повеќе

март 23, 2019

БРАВО: МАТЕМАТИЧАРИТЕ НА СОУ „ЈАНЕ САНДАНСКИ“ СЕ ВРАТИЈА СО 62 НАГРАДИ ОД ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР!

Изминатата сабота во просториите на Машинскиот факултет во Скопје се

Види повеќе

декември 18, 2018

Заедничка активност за меѓуетничка интеграција на учениците од ООУ „Св. Кирил и Методиј“ од Дабиле и „Маршал Тито“ од Муртино

Финансиската поддршка што општина Струмица ја обезбедува за меѓуетничка интеграција

Види повеќе

ноември 23, 2018

Учениците од СОУ „Никола Карев“ изведоа мултимедијален настан „Традиционално модерни“

Со поддршка од Проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција на

Види повеќе

октомври 7, 2018

Учениците од прво одделение го посетија градоначалникот во Струмица

Кабинетот на градоначалникот Коста Јаневски полн со дечиња, ученици во

Види повеќе

јуни 20, 2018

Во трите средни училишта во Струмица по првото пријавување се запишале вкупно 723 ученици

По првото пријавување од јунскиот уписен рок за новата учебна

Види повеќе