ГОЛЕМО БРАВО: ОСНОВЦИТЕ ОД СТРУМИЦА ПОДГОТВИЈА НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА СВОИТЕ СОУЧЕНИЦИ ОД СОЦИЈАЛНО-ЗАГРОЗЕНИТЕ КАТЕГОРИИ!

декември 27, 2018

Празниците не се само за славење, туку и за помагање, за подавање рака на тие што имаат потреба од нечија помош, токму ова го потврдија учениците од основните општински училишта кои спроведуваа хуманитарна акција пред Новогодишно – божиќните празници. Тие подготвија новогодишни пакетчиња и ги подарија на своите соученици од социјално загрозените категории. Новогодишни пакетчиња на овие дечиња им подари и градоначалникот, Коста Јаневски.

 

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: