Home

Perdormire

Tag - Муртино

Струмица

ГОЛЕМО БРАВО: МОМЧЕТО КОЕ ГО ФАТИ КРСТОТ ВО МУРТИНО ЗАЕДНО СО ОСТАНАТИТЕ ПРИЈАВЕНИ, ПАРИТЕ ГИ ДОНИРАА НА НИКОЛА НОВОСЕЛСКИ!

Гоце Христоманов е среќникот кој денес го фати крстот во Муртино, а тој заедно со останатите пријавени собраните пари ги донираа на Никола Новоселски. Големо...

Струмица

Во ООУ „Маршал Тито“ од Муртино реализирана заедничка активност од проектот „Јакнење на меѓуетничката соработка во општините“

Во рамките на проектот финансиран од Детската Фондација Песталоци, учениците од ООУ „Маршал Тито“ во село Муртино, реализираа програмска активност планирана за...

Струмица Денес

ПРОТЕСТИ ВО МУРТИНО: Земјоделците протестираат поради ниските откупни цени на зелката

Земјоделци од струмичко, производители на пролетна зелка, денеска во селото Муртино со мирен протест го искажаа своето незадоволство од намалувањето на...