Perdormise

Струмица

Струмица

(ФОТО)Неформално информативно дружење на Еуромакс ресоурцес со локалната заедница во Босилово и Ново Село!

Можностите за вработување и за соработка со локалното население и претприемачи беше во фокусот на неформалната информативна средба што се одржа во селото...

Струмица

ВО КНИЖАРНИЦИТЕ НА ПРОСВЕТНО ДЕЛО ВО СТРУМИЦА ПОБАРАЈТЕ ГИ сликовниците со омилените јунаци: Бетмен, Штрумфови, Том и Џери, Сунѓерот Боб!

Секоја едиција со наведените јунаци нуди свои згоди и незгоди, авантури и доживувања, случки и настани. ТОМ И ЏЕРИ – Познати по нивните лудории...

Струмица

Струмичката епархија во соработка со Т.А. Лагуна Травел организира Поклоничко патување во Светата земја-Израел!

Со благослов на митрополитит струмички Наум, струмичката епархија во соработка со Т.А. Лагуна Травел, во периодот од 09 до 17 мај организира поклоничко...

Струмица

ПОВТОРНО КОНТРОЛА ВО СТРУМИЦА: СТРУМИЧКАТА ПОЛИЦИЈА ОТКРИЛА 39 ПРЕКРШОЦИ КОИ КОИ ГИ ПРАВАТ УЧЕСНИЦИТЕ ВО СООБРАЌАЈОТ!

На 12.03.2019 во перидоот од 10.00 до 14.00 часот на подрачјето на СВР Струмица е спроведена акциска контрола на возила за откривање на прекршоци кои ги прават...

Струмица

ВО ЈАНУАРИ И ФЕВРУАРИ РЕШЕНИ 194 ПРОБЛЕМИ НА СТРУМИЧАНИ ПРЕКУ ОПШТИНСКИОТ СЕРВИС ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА КОМУНАЛНИ ПРОБЛЕМИ „СИСТЕМ 48“

Преку општинскиот сервис за пријавување на комунални проблеми „Систем 48“ во месеците јануари и февруари биле решени 194 проблеми од вкупно пријавените 218...

Струмица

СО ПОЧЕТОК ОД 18:30 ЗАПОЧНУВА ГОЛЕМИОТ И СЛАВЕН СТРУМИЧКИ КАРНЕВАЛ, ПОРТАЛ СТРУМИЦА ДЕНЕС СО ДИРЕКТНО ВКЛУЧУВАЊЕ ВО ЖИВО!

Со почеток од 18:30 часот денеска започнува големиот и славен струмички карневал! За оние кои нема да можат да присуствуваат ќе може да го следат на портал...

Струмица

КОСТА ЈАНЕВСКИ ГО ПРЕДАДЕ КЛУЧОТ: КАРНЕВАЛСКОТО ЛУДИЛО МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ, СТРУМИЧАНИ УЖИВАЈТЕ!

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, на градскиот плоштад, му го предаде клучот на градот на Александар Цицимов претседател на Организациониот...

Струмица

ОСТАНЕТЕ ВИТАЛНИ И МЛАДИ И ПО 40-ТАТА, ЗРАЧЕТЕ ПОЗИТИВНИ ЕМОЦИИ, А СЕТО ТОА ЗА ВАШЕ ДОБРО ЗДРАВЈЕ!

Во книжарниците на Просветно дело побарајте ги водичите со кои ќе ги откриете тајните за забавување на процесот на стареење, за останување во здрава форма, за...