strumica denes logo
Струмица

октомври 21, 2021

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ПОВРЗАНИ СО СТРУМИЧКАТА ГИМНАЗИЈА!

Скротена во најфрекфентниот дел од струмичкиот плоштад, гимназијата продолжува немо

Види повеќе

октомври 21, 2021

ФОТО СЕЌАВАЊЕ: Несреќата на мостот кај с. Костурино!

На 12 април 1962 година се случува несреќа кај село

Види повеќе

октомври 21, 2021

ФАКТИ ЗА СЕЛО БАНИЦА КОИ НЕ ГИ ЗНАЕТЕ, ПОГЛЕДНЕТЕ КОЕ Е СТАРОТО ИМЕ НА СЕЛОТО БАНИЦА!

На само 2 километри одалеченост од центарот на Струмица, на

Види повеќе

октомври 21, 2021

АНКЕТА: ПОСКАПЕН ЛИ Е ЖИВОТНИОТ СТАНДАРД ВО СТРУМИЦА?

Во време кога се движиме кон европеизација на нашите секојдневија,

Види повеќе

октомври 21, 2021

Долгорочна прогноза за Европа: Какво време нѐ очекува зимава?

Календарски есента сѐ уште не е стигната ни до половина,

Види повеќе

октомври 20, 2021

СИНОЌА ВО СТРУМИЦА БЕШЕ ОТВОРЕНА НОВАТА ГРАДСКА УМЕТНИЧКА ГАЛЕРИЈА!

Со поставувањето на изложбата „Сто години струмичка ликовна уметност“ од

Види повеќе