Perdormise

Струмица

Струмица

АНКЕТА: Дали економската несигурност кај младите брачни парови во Струмица доведува до разводи?

Според државниот завод за статистика во споредба со минатите години, разводите во земјава се намалиле за 0,5 %. Според струмичани најчестата причина за развод...

Струмица

„КОМУНАЛЕЦ“-СТРУМИЦА ОТВОРИ НОВ ЦЕНТАР КАЈ СОУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ЗА ПЛАЌАЊЕ СМЕТКИ ЗА ВОДА И КОМУНАЛНИ УСЛУГИ!

ЈПКД Комуналец Струмица ги известува своите корисници кои гравитираат околу средното Техничко училиште ,, Никола Карев,, дека отвори нов центар за корисници и...

Струмица

„АВЕТ“ – НОВ МУЗИЧКИ ПРОЕКТ НА ТРОЈЦА ТАЛЕНТИРАНИ СТРУМИЧАНИ, „ПЛАМЕНИ ЈАЗИЧИЊА“ Е НИВНОТО ПРВО ДЕЛО!

“Авет својот порив за творење,спознавање и истражување го изразува преку авторската музика, обидувајќи се да ги пренесе одзвуците и ехото на душевните...

Струмица

ОПШТИНА СТРУМИЦА СО ИЗВЕСТУВАЊЕ И ПРЕПОРАКИ ЗА ЗАГАДЕНИОТ ВОЗДУХ ВО НАШИОТ ГРАД ИЗМИНАТИВЕ ДВА ДЕНА!

Известување за надминување на праг за Информирање на граѓаните на Општина Струмица за наредните денови Во врска со настанатата состојба со загадувањето на...

Ново во Градот Струмица

(ФОТО ОД ОТВОРАЊЕ) СТРУМИЦА ГО ДОБИ ОНА ШТО МНОГУ ЕВРОПСКИ МЕТРОПОЛИ ГО НЕМААТ – „PULSE FITNESS & SPA“ КОНЕЧНО ВО НАШИОТ ГРАД!

Долгонајавуваното отворање на „PULSE FITNESS & SPA“ конечно се случи во нашиот град. Струмица доби она што многу европски метрополи го немаат. „PULSE...

Струмица

БРАВООО: ТРАЈЧЕ КОЈ ГО ФАТИ КРСТОТ ВО СТРУМИЦА, ДЕЛ ОД СОБРАНИТЕ ПАРИ ГИ ДОНИРАШЕ ЗА ВАСКО ИВАНОВ!

Струмичанецот Трајче Серафимовски кој го фати крстот во Струмица на Водици, дел од собраните пари ги донираше за Васко Иванов и ја покажа својата хуманост...