Home

Perdormire

Tag - вапцаров

Култура

ДОДЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ НА ДЕЧИЊАТА ВО ООУ „НИКОЛА ВАПЦАРОВ“ КОИ РАБОТЕА НА МЕЃУНАРОДНИОТ ПРОЕКТ ,,INNOVATE YOUR DREAMS” ПОД МЕНТОРСТВО НА НАТАША ЦОНЕВА!

Денес во ООУ,,Никола Вапцаров“,Струмица на децата кои работеа со Наташа Цонева на меѓународниот проект ,,INNOVATE YOUR DREAMS” им беа поделени...

Струмица

Наташа Цонева-Лазаревска заедно со учениците од ООУ „Никола Вапцаров“ ги заштитија кучињата скитници од ниските температури!

Кучињата скитници во околината  ООУ ,,Никола Вапцаров“, се обезбедени со куќа, според предлогот кој често се споделува од здружените ,,Анима Мунди“ за да се...

Култура

Завршен настан во ООУ „Никола Вапцаров“ од Струмица од проектот „Јакнење на меѓуетничката соработка во општините“

Во рамките на проектот финансиран од Детската Фондација Песталоци, учениците и наставниците од ООУ „Никола Вапцаров“ од Струмица изведоа музичко сценски...

Култура

ТРАЈЧЕ МАНЧЕВСКИ – УЧЕНИК ОД ООУ „НИКОЛА ВАПЦАРОВ“-СТРУМИЦА КОЈ ОСВОИ ПРВО МЕСТО НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ПО МАТЕМАТИКА!

На ден 05.05.2018 година, на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје, се одржа Државен натпревар по математика на кој зеде учество...

Струмица Денес

Секцијата „Музички фолклор“ од општинското основно училиште „Никола Вапцаров“

Учениците од ученичката секција „Музички фолклор“ во општинското основно училиште „Никола Вапцаров“ од Струмица, заедно со нивните наставници и претставник од...