strumica denes logo
факти

август 15, 2019

ОВИЕ ФАКТИ ЗА СЕЛО ДОБРЕЈЦИ СО СИГУРНОСТ НЕ ГИ ЗНАЕТЕ

Разделено од Кривата река на Старо и Ново Добрејци, ова

Види повеќе

август 15, 2019

ОВИЕ ФАКТИ ЗА СЕЛО КОЛЕШИНО СО СИГУРНОСТ НЕ ГИ ЗНАЕТЕ

Сместено во југоисточните падини на Македонија, на само 19 километри

Види повеќе

август 15, 2019

ФАКТИ ЗА СЕЛО БАНИЦА КОИ НЕ ГИ ЗНАЕТЕ, ПОГЛЕДНЕТЕ КОЕ Е СТАРОТО ИМЕ НА СЕЛОТО БАНИЦА!

На само 2 километри одалеченост од центарот на Струмица, на

Види повеќе

август 7, 2019

5 факти за Мокрино кои со сигурност не ги знаете

На границата со селото кое има синонимно име, Мокрино и

Види повеќе

јули 23, 2019

5 ПОМАЛКУ ПОЗНАТИ ФАКТИ ЗА СЕЛОТО СЕКИРНИК

Сместено во источниот дел од струмичката котлина, селото Секирник срамежливо

Види повеќе

јули 23, 2019

5 помалку познати факти за село Муртино

Сместено во струмичкото поле, на само 8 километри од Струмица,

Види повеќе

јануари 25, 2019

7 помалку познати факти за Струмица во периодот меѓу двете светски војни

После првата светска војна, привремената заедничка управа на Бугарите и

Види повеќе

јануари 24, 2019

Струмичка статистика: Најинтересните бројки за нашиот град

  Во Струмица има вкупно 18 аптеки. На локално ниво

Види повеќе