strumica denes logo

Ексградоначалникот на Охрид ќе работи во струмичката болница

Автор:

Датум:

март 20, 2018

Категории:

Струмица Денес

Автор:

Датум:

март 20, 2018

Категории:

Струмица Денес

Поранешниот охридски градоначалник Никола Бакрачески, ќе работи во струмичката болница на одделот за интервентна кардиологија. Ќе доаѓа неколку дена неделно во Струмица за да врши стентирање при акутен инфаркт и коронографии на крвните садови. На тој начин, повторно ќе се реактивира aнгиосалата во струмичката болница, каде своевремно доаѓаа каридолози од Србија.

Бакарачески, кој изврши неколку интервенции, потврди дека ќе работи во струмичката болница врз основа на договорот за соработка меѓу оваа болница и Заводот за каридоваскуларни заболувања од Охрид, инициран од министерот за здравство Венко Филипче, пишува СДК.мк.