bandr
Струмица

ИНТЕРЕСНИ ТВИТОВИ НА СТРУМИЧАНИ: „Срцето мее толко широко шо и за Васил Тупурковски има место“

Нит младите остануваа,т нит економијата е стабилна, нит ќе те барам. ☜㋛☞Аleksandar☜㋡☞ Срцето мее толко широко и за Васил Тупурковски има место -Извинете,свежа...

Струмица

(АРХИВА) ИНТЕРВЈУ: 14 ГОДИНИ ЗЛАТАРСТВОТО КАКО ЗАНАЕТ СЕ НЕГУВА ВО СЕМЕЈСТВОТО ПАСКОВИ ОД СТРУМИЦА!

Накитот е неизбежен дел од свадбената церемонија, токму од таа причина опфатени повеќе аспекти важни за златото со сопственикот на Златара „Златко“. 1. Златото...

Струмица

(ФОТОГАЛЕРИЈА) Учениците и вработените во општинското средно училиште „Димитар Влахов“ го одбележаа Светскиот ден на храната

Учениците и вработените во општинското средно училиште „Димитар Влахов“ денеска го одбележаа Светскиот ден на храната. Во просториите на Домот на Културата...

Струмица

Во училиштето „Сандо Масев“ се спроведе хуманитарна акција за донирање на прехранбени продукти

По повод одбележувањето на Светскиот ден за борба против гладот и Неделата на италијанскиот јазик, основното општинско училиште „Сандо Масев“ спроведе...

Струмица

Претставници од Детската Фондација Песталоци од Швајцарија во посета на ООУ „Маршал Тито“ од Муртино

Во рамките на проектот „Јакнење на меѓуетничката соработка во општините“, финансиран од Детската Фондација Песталоци од Швајцарија, во подрачното основно...

Струмица

Во ООУ „Маршал Тито“ од Струмица се одржа програма за гостите од збратименото училиште од Турција

Во духот на традицијата и обичаите, а со цел да има соживот во општеството, денес во основното општинско училишта „Маршал Тито“-Струмица беше организирана...