Perdormire
Реклама Струмица

(ФОТО) НОВО ВО СТРУМИЦА: СКАРА НА КИЛО „КАЈ КЛИСА“ ОД УТРЕ ЌЕ РАБОТИ СО НАРАЧКИ ЗА ДОМА, ПОДГОТВУВААТ И ДОМАШЕН ЛЕБ И БАНИЦИ НА ФУРНА, КАКО И ВКУСНИ СПЕЦИЈАЛИТЕТИ!

Ново во Струмица. Од утре со нарачки преку телефон и достава до вашиот дом, може да ја вкусите најдобрата скара во градот! Покрај скара на кило, „КАЈ КЛИСА“...

Струмица

МОБИЛНИТЕ ТИМОВИ НА ОПШТИНА СТРУМИЦА, ДЕНЕСКА НА ГРАЃАНИТЕ ДЕЛЕА ФЛАЕРИ СО ПРЕПОРАКИ ЗА ЗАШТИТА ОД КОРОНА ВИРУСОТ!

Мобилните тимови на општина Струмица составени од волонтери кои доброволно се пријавија и волонтери од Општинскиот Црвен крст, денеска, на граѓаните им делеа...

Струмица

СТРУМИЧКИОТ НОВИНАР ВАНЕ ТРАЈКОВ ЈА ДОБИ ГОДИШНАТА НАГРАДА ЗА ИЗВЕСТУВАЊЕ НА ТЕМИ ОД ЛОКАЛНО И РЕГИОНАЛНО НИВО!

Струмичкиот новинар Ване Трајков вчера ја доби годишната награда за известување на теми од локално и регионално ниво за 2019 година. Здружението на новинари...

Струмица

ВРАБОТЕНА ВО АПТЕКА ВО СТРУМИЦА: ВЛЕЗЕ ЧОВЕК КОЈ НАПОЛНИ ДВЕ ЌЕСИЊА ЛЕКОВИ, РЕЧЕ ДЕКА СЕ ДОНАЦИЈА ЗА ПОСТАРИТЕ ВО НЕГОВОТО НАСЕЛЕНО МЕСТО!

Фејсбук статус на Љубица Крстева, вработена во аптека во Струмица: Ден работен како и секој од претходниве, полн со убрзани и исплашени лица кои бараат исти...

Струмица

КОСТА ЈАНЕВСКИ: ЈАС СУМ ГРАДОНАЧАЛНИК, НО ЛЕКАР ПО ПРОФЕСИЈА – СТОЈАМ НА РАСПОЛАГАЊЕ НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ДОКОЛКУ ИМА ПОТРЕБА!

Коста Јаневски, градоначалник на општина Струмица: Јас сум градоначалник, но и лекар по професија, за кого здравјето на граѓаните ми е пред се. Следејќи ја...

Струмица

СОПСТВЕНИЦИ НА ФИРМИ ВО „ГЛОБАЛ“: НАЈВАЖНО Е ДА СЕ ПЛАТАТ РАТИТЕ И ПРИДОНЕСИТЕ,А ИЗДАВАЧИТЕ НА ДЕЛОВЕН ПРОСТОР ДА ПОЧЕКААТ ЗА КИРИИТЕ!

Писмо од сопствениците на фирми во „Глобал“: Поради настанатата ситуација во врска со Корона вирусот и одлуката на владата на РСМ за затворање сите трговски...

Струмица

ФИРМИТЕ ВО „ГЛОБАЛ“ БАРААТ ПОМОШ ОД ДРЖАВАТА – НАЈВАЖНО Е ДА СЕ ЗАМРЗНАТ РАТИТЕ ОД КРЕДИТИТЕ И ПЛАЌАЊЕТО СМЕТКИ ЗА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА И ВОДА!

Писмо од сопствениците на фирми во „Глобал“: Поради настанатата ситуација во врска со Корона вирусот и одлуката на владата на РСМ за затворање сите трговски...

Струмица

ОПШТИНА СТРУМИЦА ФОРМИРА МОБИЛНИ ТИМОВИ ЗА ПОМОШ НА СИТЕ ВОЗРАСНИ И ИЗНЕМОШТЕНИ ЛИЦА, ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ И ХРОНИЧНО БОЛНИ ЛИЦА!

Градоначалникот Коста Јаневски денеска одржа координативен состанок со претставници на општинските институции и организации на којшто беа утврдени дополнителни...

Струмица

(ФОТО) КОСТУРИНО ВО АКЦИЈА: САМИ СИ ЈА РЕКОНСТРУИРАА УЛИЦАТА И СИ ГИ ИСЧИСТИЈА КАНАЛИТЕ, „НЕМА КОЈ ОД СТРАНА ДА ПОМОГНЕ“ – НАПИШАА ТИЕ!

Денеска костурчани маалски се организираа и решија сами да си ја реконструираат улицата, а истовремено и да си ги исчистат каналите. „Вака треба сите да бидеме...