Perdormise
Струмица

(ФОТОГАЛЕРИЈА) НОВО ВО СТРУМИЦА: САВЕ АЛЕКСОВА ЈА ОТВОРИ СВОЈАТА КОМПАНИЈА ЗА ЦАРИНСКО ПОСРЕДУВАЊЕ И ЗАСТАПУВАЊЕ „АЛСАШПЕД ИНТЕРНАЦИОНАЛ“

На ул. Климент Охридски бр.105 (Струмички терминал) Алсашпед Интернационал доби свое свечено отварање. Нашата мисија и цел е задоволување на потребите и...

Струмица

АНКЕТА: ПО ВЕСТА ДЕКА ВО СТРУМИЦА ДЕЦАТА РОМИ ЌЕ ДОБИЈАТ БЕСПЛАТНА ГРАДИНКА, СТРУМИЧАНИ ГО БАРААТ ИСТОТО И ЗА ДЕЦАТА МАКЕДОНЦИ, ДАЛИ СТЕ ЗА?

По објавената вест дека општина Струмица ќе обезбеди бесплатна посета на градинка за децата од ромска националност кои доаѓаат од социјално загрозени...

Струмица

АНКЕТА: Дали економската несигурност кај младите брачни парови во Струмица доведува до разводи?

Според државниот завод за статистика во споредба со минатите години, разводите во земјава се намалиле за 0,5 %. Според струмичани најчестата причина за развод...

Струмица

„КОМУНАЛЕЦ“-СТРУМИЦА ОТВОРИ НОВ ЦЕНТАР КАЈ СОУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ЗА ПЛАЌАЊЕ СМЕТКИ ЗА ВОДА И КОМУНАЛНИ УСЛУГИ!

ЈПКД Комуналец Струмица ги известува своите корисници кои гравитираат околу средното Техничко училиште ,, Никола Карев,, дека отвори нов центар за корисници и...

Струмица

„АВЕТ“ – НОВ МУЗИЧКИ ПРОЕКТ НА ТРОЈЦА ТАЛЕНТИРАНИ СТРУМИЧАНИ, „ПЛАМЕНИ ЈАЗИЧИЊА“ Е НИВНОТО ПРВО ДЕЛО!

“Авет својот порив за творење,спознавање и истражување го изразува преку авторската музика, обидувајќи се да ги пренесе одзвуците и ехото на душевните...