bandr

Хроника

Хроника

АЛАРМАНТНА СИТУАЦИЈАТА НА БЕЛАСИЦА: Речиси цел месец гори планината, никој не го гасне пожарот – мештаните исплашени дека некој намерно ја пали шумата!

Извор: INFOMAX.MK ФОТО: ИНТЕРНЕТ Како што пренесува порталот INFOMAX, веќе 20-ти ден гори борова и букова шума на планината Беласица, над селото Габрово, а...

Хроника

Aнима Мунди по настанот денеска во Струмица  бара надлежните законски да оневозможат злоупотреба на коњите како превозно средство!

Од „Анима мунди“ преку соопштение ги повикаа надлежните институции (АХВ, МВР) и нивното раководство, како и градоначалниците итно да преземат мерки и законски...

Животни Хроника

АЛАРМАНТНО: Внимавајте на вашите деца и домашни миленици, отров расфрлен на некои улици во Струмица!

Како што објави на својот официјален фејсбук профил Друштвото за заштита на животните „Фауна“-Струмица, ситуацијата во градот е алармантна бидејќи е расфрлен...