Home

Perdormire

Гувори струмички

Гувори струмички Екологија Струмица Тема на денот

ЛЕГЕНДАТА ЗА ТРИТЕ СТРУМИЧКИ ЈАВОРИ КОЈА СЕ ПРЕНЕСУВА НА ГЕНЕРАЦИИТЕ

Деновиве актуелна низ фејсбук профилите на струмичани стана легендата за трите струмички јавори, која откако беше споделена од млада струмичанка, се...

Гувори струмички

Шо д’ апне сичко с’ фаќе з’ него нели? А бе не е ду јадеенто, легнал дома к,к бугданска дувица и не се движе

Уште една реченица на струмички дијалект која треба да ја преведете во современ македонски литературен јазик. Вашите коментари оставете ги веднаш под објавата...