Home

Perdormire
Гувори струмички Забава Магазин

Нови реченици со кои струмичани ги воспитуваат своите деца

Home

Како продолжение на нашата претходна објава поврзана со десетте најчести воспитни реченици на струмичките родители, дополнуваме нови 5, во оригинално струмичко издание:

  • „Абе ти да не мислаш паарте на дрво да ни растат? Дете на банкар да не си?“
  • „Загреви си столчето, закопах се на родителската!“
  • „Абе ќе разбераш ка и ти ќе имаш деца, чеки, чеки!“
  • „Мене не ме занима оти другите имале двојки, на мене ме интересире само за тебе!“ и обратната верзија – „Как може од сите деца ти најмалко да учаш? Ристето извадил петка, уче детто!“