strumica denes logo
УМЕТНИК

октомври 22, 2018

(ФОТОГАЛЕРИЈА) Aкадемскиот сликар Александар Филев, НАСКОРО со 9 самостојна изложба во Струмица!

Академскиот сликар од Струмица-Александар Филев, НАСКОРО во родниот град ќе

Види повеќе

октомври 16, 2018

Големиот уметник и хуманист Живко Поповски-Цветин во посета на СОУ „Јане Сандански“-Струмица

Во посета на СОУ „Јане Сандански“ беше големиот македонски ликовен

Види повеќе

октомври 9, 2018

Струмичанецот Ниче Василев вечерва со изложба во Кавадарци

Со почеток во 19:00 часот, вечерва во Кавадарци струмичкиот уметник

Види повеќе

април 25, 2018

Ване Костуранов: Сигурноста и комфорот никого не направиле добар уметник

Сликовницата „Ѕвездено дете“ од Ване Костуранов, издание на „Арс Ламина

Види повеќе