strumica denes logo
ТЕАТАР

декември 30, 2019

СЕЌАВАЊЕ: СТАРИОТ СТРУМИЧКИ ТЕАТАР

Прегрнат од доза елегантност и префинетост, стариот струмички театар секојдневно

Види повеќе

мај 2, 2019

НА ДЕНЕШЕН ДЕН ВО 1949 ГОДИНА ВО СТРУМИЦА БИЛ ФОРМИРАН НАРОДНИОТ ТЕАТАР „АНТОН ПАНОВ“

1949.- Во Струмица бил формиран Народниот театар „Антон Панов“. Во

Види повеќе

февруари 25, 2019

НА ДЕНЕШЕН ДЕН ВО СТРУМИЦА Е РОДЕН АЛЕКСАНДАР ДУМОВ, ДОЈАЕН НА НАРОДНИОТ ТЕАТАР ВО СТРУМИЦА!

Во Струмица е роден Александар Думов, доајен на Народниот театар

Види повеќе

октомври 24, 2018

Претставата „На здравје“ во сабота во струмичкиот театар

Во сабота со почеток од 20:00 часот во НУЦК „Антон

Види повеќе

август 28, 2018

НА ДЕНЕШЕН ДЕН ПОЧИНА ГОЛЕМИОТ АНТОН ПАНОВ!

На денешен ден 1968 година е починат Антон Ѓ.Панов-великанот на

Види повеќе